Våra medlemmar

Ditt namn
Året du är född
Var du bor
Vad heter din(a) häst(ar), födelseår och stam?
Varför fjordhäst?
Tävlar du? Vilken/vilka gren/grenar?
Något särskilt minne/merit?
Övrigt?

Namn: Elin Swahn Fhyr
Född: 1995
Bor: Furudal, Rättvik.
Min häst: Pärlby Kavat Född: 2008 e: Daler 180 u: Kyra 3500
Varför fjordhäst?: En gång fjordhäst, alltid fjordhäst. Skaffa min första fjording 2008 och har sedan dess blivit fast vid denna fantastiska allroundras.
Tävlar du? Planen är och vi börjar smyga oss igång, målet är att debutera lokalt i dressyr hösten 2018.
Vilka grenar? Dressyr framförallt, men även bruksirdning och i framtiden vill vi gärna kunna tävla i lite smått i körning.
Någon merit/minne: Deltagit på JUF Dalarnas DM I bruksriding med en 3e placering. Även startat några P&R LC:1 och LB:1

Ditt namn: Caroline Sundström
Året du är född: 1996
Var du bor: Karlholm, mellan Gävle och Tierp.
Vad heter din(a) häst(ar), födelseår och stam? Loke, valack född 2003, e: Champis 160, u: Katja 2912, ue:Frippe 91 och Nytorps Josef, valack född 2011, e: Dalar 154, u: Nytorps Joy, ue: Allman 204.
Varför fjordhäst? Jag blev medryttare på Nytorps Jum-Jum och sedan dess har jag drömt om en egen fjording.
Tävlar du? Vilken/vilka gren/grenar? Jag har precis kommit igång med tävlandet och drömmer om att kvala till och starta Fjord-SM. Det är främst Josef som jag satsar med och vi vill tävla bruksridning, hoppning och dressyr.
Med Loke satsa jag inte lika intensivt utan gör mest det som känns roligt.
Något särskilt minne/merit? Jag har fina minnen från de Fjord-SM som jag fått följa med på. Jag tycker att det är en härlig gemenskap i Fjordhästfamiljen.

Ditt namn: Kicki
Året du är född: 1983
Var du bor: Ockelbo
Vad heter din(a) häst(ar):Lill-Pojken
födelseår och stam? 1998. e: Lunbrigg och u:Lill Julia.

Varför fjordhäst? Bara slumpen. Medryttarhästen skulle säljas och jag kunde inte låta honom gå till nån annan.
Tävlar du? Vilken/vilka gren/grenar? Inge tävling
Något särskilt minne/merit? Pojken har varit med på en blåbärshoppning med dåvarande medryttaren. Gick bra för att vara första gången i ridhus och med en massa hästkompisar på länge. Men han kunde inte fokusera på att hoppa. Hoppa första hindret och vägrade på resten hoppade på 2-3e försöket typ.
Övrigt: Pojken har varit min i snart 11 år. Vi både rider och kör. Just nu håller vi på och sätter i gång varandra efter ännu en sjukdomsperiod för mej.

Ditt namn: Ewa-Lill Öjerteg men de flesta känner mig nog som Lillan
Året du är född: 1985
Var du bor: Gävle
Vad heter din(a) häst(ar), födelseår och stam? Nytorps Jum-Jum. -00 e: Lunbrigg 181, u: Nytorps Juliette 3063, ue: Tuffen 149
Varför fjordhäst? Red min kusins fjordhäst när jag var tonåring men började sen med travhästar. Hade inte en tanke på att ha en fjordhäst när min och Jummes vägar korsades. Det var kärlek vid första ögonkastet och sedan den dagen har han varit väldigt speciell för mig.
Tävlar du? Vilken/vilka gren/grenar? Western (främst trail, ranch trail och horsemanship), och bruksridning. Har också tävlat dressyr och brukskörning tidigare. (Jumme tävlar fortfarande brukskörning med en annan kusk och hoppning med min man).
Något särskilt minne/merit? MASSOR! Dagen när jag träffade Jumme första gången, när jag flyttade från honom och hämtade honom året därpå (efter att ha pratat hål i huvudet på alla kompisar om honom) och när jag sen fick köpa honom 2010. Alla framsteg vi gjort tillsammans och hur vi utbildat varandra genom åren. Alla drömmar jag haft och fått uppfyllda, alla fördomar vi mött och som vi fått krossa.
Och såklart vinsten i brukskörning 2018. Jag var "bara" hästägare i det fallet, men ändå så stolt över min fina lilla gula "Traktor".

Övrigt? Tävlingar och meriter i all ära, men det BÄSTA med Jum-Jum är den fina vännen vi har i honom. Till vardags är han hela familjens häst. Vi rider och kör hela familjen och hjälper bland annat till att sköta ridhusunderlaget hemmavid.